Ho anditis.Nu
vredesmagazine

home

inhoud

reageer

organisaties

bestellen

donatie

contact

links


Hollanditis.Nu is verder gegaan onder de naam VredesMagazine

Om op de hoogte te blijven van actuele zaken rondom oorlog en vrede:

voorpagina vredesmagazine Hollanditis.Nu

Ander Nieuws
Het tweewekelijkse journaal met ander nieuws over de 'nieuwe oorlog'. Via deze mailing list ontvang je om de week een selektie van nieuws uit buitenlandse kranten. Ander Nieuws wordt verzonden als HTML-file en als tekstbestand en bestaat uit drie vertaalde en ingekorte berichten en 12 à 15 onvertaalde (meestal Engelstalige) berichten. Eerdere uitgaven van Ander Nieuws zijn te vinden in de 'nieuwe oorlog'-rubriek van de Vredessite.

Campagne tegen Wapenhandel
Informatieve website over de Nederlandse wapenhandel.
Nederland levert wapens aan meer dan honderd landen over de hele wereld. De Campagne tegen Wapenhandel doet onderzoek naar deze handel en stapt met haar kennis naar politiek, pers en maatschappelijke organisaties.

De Vredeslijst
Mailing list met berichten van mensen en organisaties die actief zijn op het gebied van oorlog en vrede. Een lijst voor nieuws, ideeën, voorstellen en vragen.

De Wereldcrisislijst
Een lijst over de zogenaamde 'nieuwe oorlog', met nieuws en discussie over de ontwikkelingen na de aanslagen op de VS van 11 september 2001.
Deze mailinglist heeft zich ontwikkeld tot een breed informatiekanaal. Er wordt vooral 'ander nieuws' vergaard door diverse actieve deelnemers.

Voor informatie over allerlei akties (niet alleen over oorlogs- en vredeszaken):

De Aktielijst
Deze mailing list is bedoeld voor aankondigingen en nieuws over allerhande maatschappelijke activiteiten. Omdat er zo veel verschillende onderwerpen aan bod komen, is het helaas niet toegestaan te discussieren op de Aktielijst.

Indymedia NL
Vrij Media Centrum Nederland Indymedia NL is een onafhankelijk lokaal en mondiaal vrij communicatie orgaan. Indymedia biedt een andere kijk op het nieuws door een open publicatie methode van tekst, beeld & geluid.